18:00

FC Möllan

Referat: AIF Barrikaden - FC Möllan

Startelvan: C-G – Alfons, Alex, Martin N, Danne – Christian, Henke Ni, Johan E, Micke – Joel J, Hkmat A-H
Avbytare var Mats som kom in efter en kvart och spelade resten av 1:a halvlek som höger yttermittfältare när Christian blivit skadad innan han gick ner och spelade hela 2:a halvlek som mittback, Sizar som kom in som anfallare efter en halvtimme och sen spelade där i 2 omgångar i sammanlagt 35-40 min, Park som spelade hela 2:a halvlek som innermittfältare, Olle P som bortsett från de sista 5 min:a spelade anfallare i 2:a halvlek och slutligen Johan M som spelade hela 2:a halvlek, först som innermittfältare och sen som vänsterback.

Det mest slående om man ser till matchen som helhet är att vi i 1:a halvlek skapade förhållandevis få heta målchanser med tanke på hur överlägsna vi var spelmässigt men samtidigt gjorde mål på alla chanser vi hade bortsett från en missad straff medan det i 2:a halvlek var precis tvärtom; vi var inte alls lika överlägsna men skapade mycket målchanser som vi konsekvent brände, ofta grovt i jättefina lägen

Vi inledde matchen fantastiskt bra. Vi stängde precis alla vägar för våra motståndare och de få gånger vi inte hade bollen i vår ägo men vann tillbaks den nästan omedelbart ställde vi om jättesnabbt. Vi vände också spelet från kant till kant i mycket större utsträckning än vi brukar. Bristen på detta senare brukar annars vara en av våra verkliga svagheter. Möllan hade inte ett enda avslut och var faktiskt inte ens i närheten av vårt mål under denna period.

Sedan C-G i vårt mål fått röra bollen för första gången i 20:e min när han räddade ett tungt långskott jämnades spelet ut något. Möllan som väl måste blivit chockade över vårt spel i inledningen repade lite mod samtidigt som vi väl släppte något lite på koncentrationen även om vi fortfarande spelade väldigt gediget och dominerade klart spelmässigt och inte minst gjorde mål på alla våra avslut (utom en straff).

I 2:a halvlek jämnades spelet ut men medan Möllan inte skapade några som helst farligheter – men hade inte ett enda avslut!! – så skapade vi massor av chanser där vi borde gjort mål. Med bara ett par undantag hamnade alla våra avslut utanför målramen.

Så här föll målen: Joel nickade in 1-0 på en hörna av Micke i den 11:e min. 2-0 kom i den 26:e min när Johan E drog på ett tungt långskott som målvakten inte kunde hålla utan gav retur där Joel J åter höll sig framme och slog in (eller nickade?) bollen. Nu kom målen tätt; 3-0 kom sedan Hkmat på sedvanligt Hkmat-sätt på sin vänsterkant utnyttjat sin enorma snabbhet till att ta sig förbi sina motståndare innan han slog ett inlägg mot Joel som han elegant volleybredsidade i mål. Detta hände i den 31:a min och innebar alltså att Joel gjort ett äkta hat-tric på 20 min. I den 33:e min var det sedan dags för 4-0. Sedan Henke (?) hållits fast i straffområdet tilldömdes vi en straff som Henke lika stensäkert som vanligt slog in utan någon som helst chans för målvakten. I detta läge var det en oerhört avlägsen tanke att dessa 4-0 också skulle bli slutresultat men så blev det alltså trots att vi tilldömdes ännu en straff i den 39:e min sedan Sizar dragits ner. På straffen av Joel J gick målvakten i rätt hörn och gjorde en bra räddning.

Det är visserligen något svårare än annars att bedöma motståndet så här års när man inte har så mycket att jämföra med på näthinnan men vår insats kändes som helhet som riktigt bra i samtliga lagdelar och bör ha glatt de glädjande många Barrikadenanhängare som kom och tittade denna relativt kyliga decemberkväll.

Statistik: Hörnor: 12-1, Avslut på mål: 7-2, Avslut utanför: 10-0